Părintele Staret Arhim. David Petrovici

Prezentare

La data de 01 iulie 2010, părintele ieromonah David Petrovici a fost numit în ascultarea de stareț al Mănăstirii Caraiman din localitatea Bușteni, județul Prahova.
Părintele îndeplinea la data numirii ca stareț și ascultarea de de Exarh al mănăstirilor din zona de munte a județului Prahova.
Părintele David Petrovici, este născut în București la data de 07 martie 1981. Este licențiat al Facultății de Teologie Ortodoxă ”Justinian Patriarhul” din București, și absolvent al studiilor de master din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă "Justinian Patriarhul", specializarea Pastorație și viață liturgică; și al studiilor de master din cadrul Facultății de Istorie și Geografie, secția Geopolitică și Relații Internaționale.
A răspuns chemării monahale în anul 2002, când a intrat ca frate de mănăstire în obştea Mănăstirii Crasna din judeţul Prahova. A fost tuns în monahism în acelaşi an, iar în anul 2003 a fost hirotonit diacon.
De sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, în anul 2005, a fost hirotonit preot.
În cadrul Mănăstirii Crasna a îndeplinit mai multe ascultări: trapezar, casier, secretar, contabil și s-a implicat în activitățile de construcție ce s-au desfășurat în cadrul mănăstirii.
În toamna anului 2010 a fost hirotesit Protosinghel.
La data de 04 august 2013, Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Caraiman împreună cu Preasfinţitul Galaction, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului, şi cu Preasfinţitul Timotei, Episcopul ortodox român al Spaniei şi Portugaliei, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi. Patriarhul României a hirotesit arhimandrit pe părintele David Petrovici, stareţul Mănăstirii Caraiman şi exarh al mănăstirilor din zona de munte a Arhiepiscopiei Bucureştilor.


« inapoi
Cazare si masa credinciosi
Manastirea Caraiman dispune de 100 locuri de cazare, impartite in trei corpuri de cladire.
Fiecare camera este dotata cu baie proprie.
detalii
Organizare de conferinte si training-uri
La Manastirea Caraiman se pot organiza conferinte, training-uri si alte evenimente cultural educative.
Dispunem de:
detalii
Ajutor pentru constructia Manastirii
detalii
Trinitas TV
Trinitas TV
Radio TRINITAS
Radio TRINITAS

Evenimente