Sfintirea Bisericii mari 14 septembrie 2014

Evenimente

Ziua de 14 septembrie 2014 va rămâne înscrisă cu slove de aur în istoria Mănăstirii „Înălţarea Sfintei Cruci“ din Buşteni şi a obştii ce trăieşte în ascultare în acest sfânt aşezământ monahal, fiind ziua în care biserica mare a mănăstirii a primit veşmânt nou de har. Târnosirea sfântului locaş de sub monumentala Cruce a eroilor de pe Caraiman a fost săvârşită de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, înconjurat de un sobor de ierarhi, preoţi şi diaconi, după sfinţire fiind săvârşită Sfânta Liturghie.
Sărbătoarea de duminică a fost una aşteptată cu emoţie duhovnicească atât de obştea sfântului aşezământ, cât şi de credincioşii care frecventează mănăstirea de la poalele vârfului Caraiman. De aceea, curtea mănăstirii a fost plină de pelerini din toate zonele ţării, care au asistat la slujbe şi au trecut prin Sfântul Altar al bisericii pentru a săruta Sfânta Masă, Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce.
La eveniment au mai participat: Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei şi Exarh patriarhal, Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, şi Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjuraţi de un sobor de preoţi şi diaconi.
Odată cu târnosirea, sfântul locaş a primit şi un al doilea hram, „Învierea Domnului“, pentru a arăta legătura dintre Cruce şi Învierea Mântuitorului Iisus Hristos.
După slujba de sfinţire, Patriarhul României a mulţumit primarului oraşului Buşteni, Emanoil Savin, pentru sprijinul acordat la ridicarea unei viitoare biserici în munţii Bucegi, în apropierea crucii de pe vârful Caraiman.


« inapoi
Cazare si masa credinciosi
Manastirea Caraiman dispune de 100 locuri de cazare, impartite in trei corpuri de cladire.
Fiecare camera este dotata cu baie proprie.
detalii
Organizare de conferinte si training-uri
La Manastirea Caraiman se pot organiza conferinte, training-uri si alte evenimente cultural educative.
Dispunem de:
detalii
Ajutor pentru constructia Manastirii
detalii
Trinitas TV
Trinitas TV
Radio TRINITAS
Radio TRINITAS

Evenimente